Bu Reklamın Süresi Dolmuştur.

Reklam Ayarlarınızı Düzenleyiniz.
  Yöremizin yetiştirdiği insanlar Google Arama
 
 
Tarih
:
02.09.2012 20:13:22
Kategorisi
:
Vezirköprü'müz
Okunma Sayısı
:
8518
Yorum Sayısı
:
0
Ekleyen
:
üMiT SeZeR

FARUK CÖMERT - HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI

Hava Kuvvetleri Komutanı Hv.Orgeneral Faruk CÖMERT 1946 yılında Vezirköprü'de doğdu. 1951 – 1952 , 1952 – 1953 eğitim ve öğretim yıllarında Mehmet Paşa İlkokulunda 1. ve 2. sınıfı okuyan CÖMERT Paşa'nın, Sivas Kangal Karanlık köyü Başöğretmenliği Okuluna naklen kaydı yapıldı ve ilkokulu burada bitirdi.1960 yılında Hava Lisesi'nde eğitimine devam etti, sonrasında girdiği Hava Harp Okulu'ndan 1965 yılında mezun oldu.

Uçuş Eğitimini de tamamlayan CÖMERT Paşa Jet Pilotu olarak Türk Hava Kuvvetleri saflarına katıldı. Uçuş hayatı süresince çeşitli tipte uçaklarla toplam 3500 saat uçuş gerçekleştirdi.F-104 uçakları ile 2000 saatin üzerinde uçuş yaptı. Hava Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisini bitiren Hv.Orgeneral Faruk CÖMERT, Ayrıca ABD' de Hava Komuta Kurmay Koleji ve Akademik öğretmen Okulundan mezun olmuştur. Değişik üslerde eğitim subaylığı ve Filo Komutanlığı yaptı.1985 – 1988 yılları arasında Napoli AIRSOUTH NATO Karargahındı yurt dışı görevinde bulundu.Harekat başkanlığı görevlerinide başarı ile tamamlayan Faruk CÖMERT Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.Tuğgeneral olarak 2.Taktik Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanılğı görevini bir yıl sürdüren Orgeneral CÖMERT, 8.Ana Jet Üs.Komutanlığı görevine atanmış,1994 yılında Gnkur.Kom.Kon.D.Başk.lığı görevini icra etmiş,1995 yılında Tümgeneralliğe terfi ederek Hava Harp Okulu Komutanlığına atanmıştır.Bu görevi iki yıl sürdürdükten sonra 1997-1999 yılları arasında Gnkur.And.D.Başkanlığıgörevini sürdürmüş ve aynı yıl Korgeneralliğe terfi ederek Hv.K.K.lığı Değ.Dent.Bşk.lığına atanmıştır. 2001 yılı general atamaları ile birlikte 1.Taktik Hv.K.leri ve 6.BHHMKomutanlığı görevine atanmışve bu görevi iki yıl sürdürmüştür.Müteakiben Harp Akademileri Komutanlığı görevini devralmış ve 30 Ağustos 2003 tarihinde Orgeneralliğe terfi etmiştir. 2003-2005 yılları arasında Harp Akademileri Komutanlığını sördüren Orgeneral CÖMERT, 2005 general / amiral atamaları ile 25 Ağustos 2005 tarihinde Hava kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştır. Özay hanımefendi ile evli olan Hv.Orgeneral CÖMERT, iki çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.


 ALİ ESER

1939 yılında Vezirköprü'de doğdu. Evli ve iki erkek çocuk babasıdır. İlk ve orta okulu Vezirköprü'de, Lise öğrenimini Haydarpaşa Lisesinde (İstanbul) bitirdi. 1958 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaa ve Makine bölümüne giren Ali ESER ,1963 yılında buradan mezun oldu.Mezuniyetinden hemen sonra genç bir mühendis olarak Dz.K.K. Gölcük Tersanesinde Makine Montaj şefliği görevini yürüttü.Türkiye nin ürettiği en yüksek tonajlı ticaret gemisi Amiral Sadık Altıncan kuru yük gemisi ve askeri gemi Gayret Muhribi v.b gemilerin inşasında görev aldı.

1969 – 1971 yılları arasında Deniz Nakliyatı T.A.Ş Genel Müdürlüğünde Kontrol Heyet Üyeliği ( Polonya) yaptı. 1971-1987 yılları arasında Türk petrol Gurubu Marmara Transport A.Ş Murahhas Azalığı,Marmara Tersanesi Genel Müdürlüğü yaptı. Bu görevi esnasında Tersanenin sıfırdan kuruluşunu ve akabinde 40 yakın yeni gemi inşaatı nın başlamasını ve bitirilmesini sağladı. 1987 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde Doğruyol Partisinden Samsun Milletvekili seçildi. 18. ve 19 dönemlerde DYP milletvekili olan Ali ESER, parti meclis gurubu yönetim kurulu üyeliği ve TBMM'deki çeşitli komisyonlarda üye olarak görev yaptı. 1995 yılı seçimlerinde aday olmayarak parlementoya veda etti. 1985 yılından beri Türk Loydu yönetim kurulu üyesi olan, Ali ESER, halen Türk Loydu Vakfı Murahhas Azası ve Genel Müdürlüğünü yapmaktadır.Ayrıca 1999 yılından beri ASME – Türkiye Şb.Yön.Kur.Üyesi dir.

BURHAN ERSOY      
1958 Yılında Samsun Vezirköprü Kadıçayırı Köyünde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini babasının memuriyeti sebebiyle Amasya/Merzifon’da tamamladı. Üniversite öğrenimini Samsun Yüksek İslam Entitüsünde 1981 yılında bitirdi.

BULUNDUĞU GÖREVLER
Merzifon, Zirai Donatım Kurumu Ambar Satış Memuru,
Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Merkezi Müdürlüğü,
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Merkez Atama Dai.Bşk. Şube Müdürü,
Devlet Bakanlıklarında (Kemal AKKAYA, Fahrettin KURT, Mehmet KEÇECİLER) Müşavir,
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı (1996-97), Sayın Cevat AYHAN’ın Müşaviri,
Başbakanlık Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri, Halka İlişkiler Daire Başkanı,
Başbakanlık Mevzuat ve Yayın Geliştirme Genel Müdürlüğü, Daire Başkanı,
Bartın Çimento Yönetim Kurulu Üyesi,
Marlet (Mardin Boru) Yönetim Kurulu Üyesi,
Vakıf Sistem Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi,
Halen, Vakıflar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
MEDENİ DURUM - Evli, 2 Çocuklu

HAYRETTİN İVGİN

Kültür ve Turizm Bakanlığı' nın çeşitli kademelerinde uzun yıllar çalıştı. Daire Başkanı ve Genel Müdür yardımcılıklarında bulundu. İVGİN iyi bir folklor araştırmacısıdır. Görevi esnasında yaptığı araştırmaları çeşitli dergilerde yayınlanmıştır.

FERİT KALAYCIOĞLU

1943 yılında Harp Okulundan mezun oldu. Aynı yıl Türk Silahlı Kuvvetler emrinde subay olarak çalışmaya başladı.1974 yılında Albay rütbesinde iken emekli oldu. Emekliliğinden sonra sözleşmeli olarak 1994 yılına kadar görevini sivil olarak sürdürdü. 1997 yılında 74 yaşında iken vefat etti.


VEYSEL ŞAHİN  -  Mülkiye Müfettişi
ÖĞRENİM DURUMU
İlk, orta ve Liseyi Vezirköprü’de bitirdi
Yüksek Öğrenim : 1. 1984 / 1988 Yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
Kamu Yönetimi Bölümü,
2. 1990 Yılında Polis Akademisi Özel Sınıfı
YUKSEK LİSANS : KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi alanında Yüksek lisans, TEZ KONUSU : Optimal Yerel Yönetim Büyüklüğü Çerçevesinde Kasaba Belediyeleri
YABANCI DİL : İNGİLİZCE
YURT DIŞI : İNGİLTERE, Ekim 1992 – Haziran 1993 arasında 8 ay süreli yabancı dil eğitimi,
Bilgi, Görgü ve İngiltere’nin İdari Yapısının İncelenmesi



MESLEKİ KARİYER
KOMİSER YARDIMCISI : Temmuz-Aralık 1990 arası Emniyet Genel Müdürlüğü,
KAYMAKAM ADAYLIĞI : Aralık 1990 – Aralık 1993, ÇORUM,
MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİ :
1 - İKİZCE / ORDU Kaymakamlığı / Ocak 1994 - Eylül 1995
2 - PERVARİ / SİİRT Kaymakamlığı / Eylül 1995 – Ekim 1997
3 - GÜNEY/ DENİZLİ Kaymakamlığı / Ekim 1997 – Ekim 2000
4 - AFŞİN / KAHRAMANMARAŞ Kaymakamlığı Ekim 2000 – Haziran 2003
5 - KINIK / İZMİR Kaymakamlığı / Haziran 2003 – Ocak 2006
6 – Şubat 2006 tarihi itibari ile Mülkiye Müfettişliğine atandı.



MUSTAFA ŞAHİN
Erzurum Vali Yardımcısı

MİLLETVEKİLLERİMİZ
MUİN KÖPRÜLÜ Sekizinci dönem Samsun milletvekili.
ŞÜKRÜ ULUÇAY Dokuzuncu ve onbirinci dönem Samsun Milletvekili.
ASAF SARAÇOĞLU Onbirinci dönem Samsun Milletvekili.
HAMİT KİPER Birinci dönem Samsun Milletvekili.
SÜREYYA ULUÇAY İkinci dönem Samsun Milletvekili
ORHAN ULUÇAY Samsun Milletvekili
GÜLAMİ ERDOĞAN Samsun Milletvekili
SUAT BİNİCİ Samsun Milletvekili

SADİ KONUK :
         Vezirköprü Kızılkese köyünde 1894 yılında doğmuştur. Tıp Öğrenimini bitirerek Kadın hastalıkları ve Doğum uzmanı olan Sadi KONUK CHP'den 5-6-7. Dönemlerde Samsun Milletvekili olmuştur. T.B.M.M divan üyeliğine seçilmiştir.Daha sonra sağlık bakanı olmuştur. Vezirköprü'de yaygın olan sıtma hastalığını önlemek için Sıtma Mücadele merkezi, Devlet Hastanesi Sadi Konuğun çalışmaları sonucunda açılmıştır. 1948 yılında Vezirköprü Ortaokulunun açılmasında ve elektrik santralinin kurulmasında sasdi konuğun büyük gayretleri olmuştur, açılışlarında bizzat hazır bulunmuştur.
         İki çocuk babası olan Sadi KONUK, 1962 yılında ölmüştür.

BEDRETTİN CÖMERT:
Profesör CÖMERT, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi iken 1978-1979 yıllarında uğradığı silahlı saldırı neticesinde hayatını kaybetmiştir.

MEHMET KAYTAZ :
Boğaziçi Üniversitesinde ekonomi profesörü olarak halen görev yapmaktadır.
.

AKADEMİSYENLERİMİZ

Prof. ASIM KAYTAZ
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Kulak Burun,Boğaz Profesörü olarak halen görev yapmaktadır.

Rektör
FERİT KOÇOĞLU
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü

Doç.Dr
KEMALETTİN ŞAHİN
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünde Doçent Doktor olarak öğretim üyeliği görevini halen yürütmektedir.

Doç.Dr
NİHAT ÖZTOPRAK
Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Doç.Dr. ünvanıyla Öğretim üyeliğine devam etmektedir.


Prof. ALİ KÖKÇE Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın Hastalıkları Bölümü

Prof.Dr
AHMET ÇAKIR
1942 yılında Samsun Vezirköprü’nün Bakla köyünde doğdu. İlkokul dördüncü sınıfa kadar Bakla köyü İlkokulu’nda okudu. İlkokulu Havza’nın Çeltek köyü İlkokulunda bitirdi. Merzifon 1. Astsubay Hazırlama Orta Okulunu derece ile bitirdiğinden subay olmak üzere
Kuleli Askeri Lisesine seçildi. 1961 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1967’de Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi. A.B.D.’de Nebraska Devlet Üniversitesinde Master derecesi yaptı, 1977’de Doçent, 1982’de Profesör oldu ve Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına seçilip atandı. Anılan Fakültede 4 dönem (=12 yıl) kesintisiz dekanlık yaptıktan sonra Hatay’daki Mustafa Kemal Üniversitesinin kuruluşuna, 1994-1997 arasında dekan ve rektör yardımcısı olarak katkıda bulundu. 1998’de Yükseköğretim (YÖK) Denetleme Kurulu üyeliğine ve başkan vekilliğine atandı. Bu görevini Haziran 2004 tarihine kadar (6 yıl) sürdürdü. Haziran 2004’te Haliç Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve ikisi de doktor olan bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

SANATÇILARIMIZ


ŞAKİR AĞA (1779-1840)

19. yüzyıl klâsik Türk mûsıkîsinin en önde gelen isimlerindendir. 1779 yılında Vezirköprü’de doğdu. Babası Tatar Osman Ağazade Ahmet Emin Efendidir. Büyük dedesi 1650 – 1700 yılları arasında Kırım’dan Gedegra’ya (Vezirköprü) gelmiştir. Bu aile ipek, ipekli dokuma, deri ticareti ve mücevher işiyle uğraşıyordu. Vezirköprü’ye gelişleri,

şehirde küçük çaplı bir değişime yol açtı. Atçılıkları, yaptıkları yünlü ipekli ve pamuklu dokumaları, at arabacılığı ve saraciyedeki ustalıkları, modern giyimleri ve musiki ile uğraşmaları kısa sürede Vezirköprülülerin beğenisini kazandı.

Şakir Ağa küçük yaşlarda İstanbul'a geldi. Henüz 12 yaşında iken, kendisine bir keman alınıp bir de Musevi hoca tutulmuş ve mûsıkîye başlamıştır. Ancak, babası mûsıkîyle uğraşmasını istemediğinden bu çalışmasını yasaklamıştır. Mûsıkîyle uğraşmasına engel olunması küçük Şakir'in ciddî şekilde rahatsızlanmasına yol açmış, bunun üzerine babası Enderun'a girmesine müsaade etmiştir.

Sultan II. Selim'in Hazîne Kethüdası Salih Bey'in dairesinden yetişmiş, ilk mûsıkî derslerini Hanende Başçavuş Mustafa Ağa'dan almıştır. Parlak sesi ve fevkalâde kabiliyeti ile göze çarpan genç Şakir, Enderun'da hoca olan Hammamizâde İsmail Dede Efendi'den de çok faydalanmış, eserler meşk etmiştir. 1808'de Sultan II. Mahmud padişah olduğu zaman Hâzine Odası'ndan Çavuş rütbeli Şakir Ağa, çok iyi bir bestekâr, fevkalâde güzel sesli ve okuyuşundaki üslûbu, tavrı ile değerli bir hanende idi. Ayrıca iyi bir tanburî ve kemanî olarak da şöhrete ulaşmıştı. Sultan II. Mahmud'un padişah oluşundan bir kaç yıl sonra (padişah nedîmi), 1820 yılında ise müezzin başı oldu.

Şakir Ağa, 1828'de saraydan ayrıldı. Kendisine (Hacegânlık) payesi verildi. Bir süre vergi tahsildarlığı da yapmıştır. Daha sonra evinde mûsıkî dersleri vermiş ve saraydan ayrılışından 12 yıl sonra evinde ölmüştür. Eyüp Sultan Camii mihrabı önüne gömülmüştür.

33 yaşında iken Ferahnak makamını icat etti. Bu makamdan klâsik takımı Dede Efendi ile birlikte oluşturdular. Şakir Ağa, kâr, I. beste, yürük semâîyi; Dede Efendi'de II. beste ile ağır semâî'yi bestelediler.

Şakir Ağa'nın bestekârlığını çok ince bir duygu ve zevkin yüksek sanat kudreti taşıyan melodik cümlelerle ihtişamlı anlatımı olarak nitelendirebiliriz. Klâsik formdaki dört eseri dışındaki eserleri şarkı formundadır. Şakir Ağa büyük bir şarkı bestekârı olarak gösterilebilir.

Eserleri

1. Ferahnak ağır çember beste “Meyleder Hüsn ile kim görse Ey gülfem seni”
2. Ferahnak yürük semai “ Bir dilbere dil düştü ki mahbub-i dilimdir.”
3. Ferahnak şarkı “ Ey şah-ı melek hu kadd-i balay-ı ferahnak”
4. Ferahnak şarkı “ Bir kere bakmadın dil-i zarın figanına”
5. Rast şarkı “ müy-ı jülidem oluptur serde anka laneesi”.
6. Rast şarkı “ Her dilden ol meh çalmıyor.”
7. Evca Şarkı “ Efsun okur uşşakına ol gamze-i cadu”
8. Suzinak Şarkı “ Eski hali hiç göremem”
9. Müstear şarkı “ Evvel beni nazlı yarim kimse bilmez.”
10. Mahur şarkı “ Sabah olmuş tan yelleri atıyor.”
11. Mahur şarkı “ Gül mevsimidir seyredelim baharı.”
12. Bayati araban şarkı “ Görmedim sen gibi yar.”
13. Saba zemzeme “ Bu ettiğim düşmez sana.”
14. Hisarbuselik “ Umulmazdı bu iş senden.”
15. Nühüft “ Düşündüğün nedir söyle.”
16. Nişaburet “ Meğer o imiş senin derdin”
17. Suzinak “ Eski hali hiç göremem bana n’oldu bilemem.”

TARİHÇİLERİMİZ

FUAT KÖPRÜLÜ
(1890-1966)
Köprülü soyundan Beyoğlu ikinci ceza baş katibi İsmail Faiz Bey’in oğludur.4 Aralık 1890’da İstanbul’da doğdu. Ayasofya Rüştiyesi’ni ve Mercan İdadisi’ni pekiyi derece ile bitirdikten sonra, 1907-1910 yılları arasında Mekteb-i Hukuk’a devam etti.
1908’de yayın hayatına atıldı. 1910-1913 yılları arasında Mercan ve Kabataş liselerinde vekaleten edebiyat, 1912’de İstanbul Sultanisi’nde Lisan-ı Osmani muallimliği, 1913’te Edebiyat-ı Türkiye öğretmenliği ve Galatasaray Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yaptı.20 Aralık 1913’te İstanbul Darül-Fünunu Türk Edebiyatı müderrisliğine tayin edildi. 1924’te İlahiyat Fakültesi’nde Din Tarihi; 1923-1929 yılları arasında ve 1935’ten sonra da İstanbul Mülkiye Mektebi’nde ve Ankara’da Siyasal Bilgiler Okulunda Siyasi Tarih, Türk Müesseseleri Tarihi, Türkiye Tarihi; Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde Orta Zaman Türk Tarihi kürsülerinde ders verdi. 1923’te İstanbul Darül-Fünunu Edebiyat Fakültesi reisliğine seçildi.1924’te Maarif Vekaleti’nin Müsteşarı olarak sekiz ay çalıştıktan sonra istifa etti.Aynı yıl programını kendisinin hazırladığı Türkiyat Enstitüsü’nü kurdu ve bu enstitünün müdürlüğünü yaptı.1927’de Tarih Encümeni Reisliğine getirildi. 1926-1929 yılları arasında Güzel Sanatlar Akademisinde Medeniyet Tarihi dersleri verdi.1934’te İstanbul Darül- Fünunu Edebiyat Fakültesi dekanlığına seçildi. Bir çok milletler arası ilmi kongreye katıldı, pek çok Akademiye üye seçildi ve fahri doktorluklar aldı.1933 üniversite ıslahatında “ordünaryüs profesör” ünvanını aldı. 1941’den başlayarak İslam Ansiklopedisi’ne bazıları birer monografya büyüklüğünde makaleler yazdı.İslam Ansiklopedisi’nin Leiden’de yayınlanan aslına ve Avrupa dergilerine yazdığı, ilmi, uzun makaleler de önemlidir.Bir çok eseri Batı dillerinde çıktı.”Türk Edebiyatı Tarihi” adlı eserinden sonra dört kitaptan ibaret olan “Türk Saz Şairleri”ni, “Divan Edebiyatı Antolojisi”ni, yayınladı.Türk halk edebiyatını iyice tanıttı ve meydana çıkardı. Fuat Köprülü’nün özel kütüphanesi dünyanın sayılı kütüphanelerindendir. Çalışmalarında E.Durkheim sosyolojisinin etkileri görülen Köprülü, asıl ilgi alanı olan Edebiyat Tarihini, kültür tarihinin bir alt birimi olarak değerlendirdi.Belgeci tarih anlayışına karşı, çözümlemelere dayanan bir senteze varmayı amaçladı.Tarih alanında, “Osmanlı Devletinin Kuruluşu”, “Bizans Müesseselerinin Osmanlı Müesseselerine Tesiri”, “İslam ve Türk Hukuk Tarihi Araştırmaları ve Vakıf Müessesesi” adlı eserleri yayımlandı. 31 Mayıs 1935’te yapılan genel seçimlerde C.H.P’den Kars millet vekili oldu.1943’e kadar hem milletvekilliğine, hem de İstanbul ve Ankara Üniversitelerindeki görevlerine devam etti.Vatan Gazetesinde çıkan “Demokrasi Ruhu” başlıklı yazısı nedeniyle C.H.P’den ihraç edildi.Ocak 1946’da Celal Bayar, Adnan Menderes ve Refik Koraltan ile birlikte Demokrat partiyi kurdu.Aynı yıl Demokrat Partiden İstanbul milletvekili seçildi.9.dönemde yine İstanbul milletvekili seçilerek, 22 Mayıs 1952’den 15 Nisan 1955’e kadar I, II, ve III.Menderes hükümetlerinde Dışişleri bakanı, 15 Nisan 1955’te devlet bakanı, 29 Temmuz’da devlet bakanı ve başbakan yardımcısı, 15 Eylül-9 Aralık tarihleri arasında da vekaleten Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirildi.5 Temmuz 1957’de Demokrat Partiden resmen istifa ederek aynı yıl Hürriyet Partisine girdi. 6-7 Eylül hadiselerinde suçlu görüldüğü zannıyla tutuklandı ve Yassıada’ya sevk edildi.1961 Ocak ayı başında serbest bırakıldı.18 Aralık 1961’de Hür Demokrat Partiyi kurdu.1965’te siyasi hayattan çekildi. 28 Haziran 1966’da İstanbul’da Baltalimanı Hastanesinde vefat etti.
 

Mümin ÜSTÜN
THM Sanatçısı
1959 yılında Samsun ili Vezirköprü ilçesi Aydoğdu Köyünde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Vezirköprü'de tamamladı.1977-1978 öğretim yılında Vezirköprü Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesfiye bölümünden mezun oldu. 1979-1981 yılları arasında Vatani Görevini Balıkesir ve Diyarbakır'da tamamlayarak Vezirköprü'ye döndü. Belediyenin açmış olduğu memurluk sınavını kazanarak memuriyete atıldı.Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olarak Belediye Hesap İşleri Müdürlüğü görevini yürüttü
25 yıllık memuriyetini tamamlayarak Emekli oldu. Çocukluk yıllarından beri kendisinde olan bağlama sevdası onu Saz öğrenmeye mecbur eder. Küçük yaşta şiirleri, besteleri, kendine özgü türküleri defterlerini doldurur.1977 yılında Vezirköprü'de düzenlenen Türk Halk Müziği Ses yarışmasında 1.lik ödülünü alır. Aynı dönemde kaset teklifleri alır ancak bu sorumluluğu kaldıramayacağı düşüncesi ile maceradan vazgeçer. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendisine GELENEKSEL THM MAHALLİ SANATÇI unvanı verilir. Halk Ozanı ve Mahalli Sanatçımız aynı zamanda Araştırmacı, söz yazarı ve besteci Mümin Üstün'ün 1000'e yakın şiir ve bestesi ile bir çok derlemeleri bulunmaktadır. Ayrıca, Rumeli türkülerini ve öykülerini otantik bir dille okuyan sanatçımız Vezirköprü'de ikamet etmektedir. Sanatçının Kişisel Sitesinden Türkülerini dinleyebilirsiniz..



        Içeriği Paylaşın Butonu    
 Bu İçeriğe Yapılan Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamıştır...
  Kategorideki Diğer Dökümanlar
 Vezirköprü Gazilerimiz 01.02.2015
 Vezirköprü Şehitlerimiz 01.02.2015
 Vezirköprü Tüm Okullar 01.02.2015
 MEHMET ŞİMŞEK 29.09.2014
 Adem Seven 29.09.2014
 AHMET ZENGİN 29.09.2014
 ŞENOL CENGİZ 29.09.2014
 HABİBE BOZKIR 29.09.2014
 Süslü Ali 29.09.2014
 İNCİ ULUÇAY 29.09.2014
|
|
|
|
|
|
Telif Hakkı 2012 Vezirportal.com a Aittir. Her Hakkı Saklıdır.


Vezirportal.Com adresi üzerinde bulunan fotoğraf ve bilgiler izinsiz kullanılamaz.

www.vezirportal.com 'a giriş yapan bulunan ziyaretçiler, firmalar YASAL UYARI'yı ve Alt Taraftaki Uyarı 1 ve Uyarı 2 'yi Kabul Etmiş Sayılır.
UYARI 1 : www.vezirportal.com Sitesinde Yayınlanan Firmaların, Resimleri-Fotoğrafları, Telefon Numaraları, Adresleri, Ürün İlanları ve Diğer TÜM İçeriklerinin, Bilgilerinin YASAL Sorumluluğu Kayıtlı Firma'ya Aittir.İstenildiği Zaman Firma ile ilgili Tüm Bilgiler Silinecektir.İletişim Bölümünden Ulaşabilirsiniz.
UYARI 2 : Vezirportal.Com Websitesi içeriğinde yer alan firmaların bilgileri, telefon numaraları ve adresleri reklam amaçlıdır.Hiç bir Firma'dan Ücret Talep Edilmemektedir ve Ücret Alınmamıştır.Vezirportal.Com'a Eklenen Firma Bilgileri, Sitemize Giriş Yapan Ziyaretçiler veya Firma Sahipleri Ücretsiz Reklamlarını Yapması İçin, İzinsiz Kendileri Tarafından Ekleyebilmektedir.Bu yüzden Vezirportal.Com hiç bir şekilde YASAL sorumluluk kabul etmemektedir. Eğer Reklamını yani bilgilerinin silinmesini isteyenler iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirler. Vezirportal.Com Yönetimi...

Firma ekle, ücretsiz firma ekle, ilan ekle, firma rehberi,Firma, Firma ekle Ücretsiz ilan ekle, Bedava firma ekle,ücretsiz ilan ekle, ilan ekleyin, firma siteleri, firmasal reklamlar, ücretsiz firma scripti, link ekle, site ekle, firma ara, rehber sitesi, firmalar rehberi, şirket ekle,işyeri ekle, Türkiye reklam rehberi, istanbul reklam rehberi, rehber dizini, dizin rehberi.
Bu web sitesi, www.google.com hayranıdır.

Bu siteden en iyi görüntüyü 1024*768 ve üzeri ekran çözünürlüğünde alabilirsiniz. Tavsiye edilen internet tarayıcımız Mozilla Firefox'dur.

Sayfanın Yüklenme Zamanı : 0,1367188 saniyedir.

Sayfayı Tekrar YükleSayfayı Yenileyerek Yükle